Brandweer BEL werkt aan 'rietteam'

EEMNES, LAREN – Er wordt gewerkt aan het opzetten van een gezamenlijke specialisatie van de brandweerkorpsen Laren, Blaricum en Eemnes. ,,Dat zou heel goed een specialisatie rondom rieten kappen kunnen zijn, gelet op de ervaringen daarmee in Laren en Blaricum.’’

Dat vertelt de Eemnesser burgemeester Roland van Benthem. ,,Het verbetert de samenwerking en verstrekt de onderlinge band.’’ De kwestie is actueel door de rietkapbrand op de Nieuweweg in Eemnes. Die woning ligt op het zogeheten ’Eiland van Eemnes’, aan de Larense kant van de A27. Daar deed zich het bizarre feit voor dat de brandweer Eemnes binnen de eigen Utrechtse brandweerregio assistentie moest vragen van collega’s die gespecialiseerd zijn in de bestrijding van rietkapbranden. Die moesten van ver uit de provincie Utrecht komen. Terwijl de Larense en Blaricumse brandweercollega’s om de hoek zitten, maar in een andere veiligheidsregio.

Daar moet een einde aan komen, vindt burgemeester Van Benthem. In 2009 was er een soortgelijke situatie bij een brand in de Heidehoek, het grensgebied tussen Hilversum en Eemnes.

Home Nieuws Brandweer BEL werkt aan 'rietteam'