Wat is de oplossing 

Het Lightspeed Fire Detection SystemHet Lightspeed Fire Detection System werkt met een dunne kunststofvezel: Deze wordt op het riet bevestigd. Door de kunststofvezel wordt een lichtsignaal gezonden. Bij brand zal de vezel smelten waardoor de ontvanger geen licht meer ontvangt en detectie een feit is. Een Nederlands product (ontwikkeld door Séclusive BV en Koetze Beveligingstechniek BV ) dat betaalbaar is voor iedereen met een rieten dak.

Het systeem is bij uitstek geschikt om snel te reageren in geval van brandstichting. De kunststofvezel is sterk en weerbestendig en kan eenvoudig worden bevestigd. Doordat de vezel op het riet wordt bevestigd is een zeer snelle detectie van de brand mogelijk. De luide sirene zorgt ervoor dat u tijdig het huis kunt verlaten. Daarnaast kan het systeem de brand doormelden aan de meldkamer zodat ook de brandweer geïnformeerd kan worden.

Uit proefnemingen blijkt dat detectie langs de randen van het rieten dak cruciaal is omdat daar de ontwikkeling van de brand het snelste verloopt. De vezel kan echter op elke gewenste plaats worden aangebracht. Hoewel het systeem ontwikkeld is voor rieten daken zijn ook toepassingen mogelijk langs bijv. tuinafscheidingen, achter KLIKO’s en op andere brandgevaarlijke locaties. Beschikt u reeds over een inbraakdetectie installatie dan kan het systeem hierop desgewenst worden aangesloten. Bekijk alle voordelen.

Home Wat is de oplossing?